Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyságban jelenleg átlagosan egy munkahelyre már 10 álláskereső jut, míg egy évvel ezelőtt ez a szám még ,,csak" 4 volt. Ez az adat viszont tényleg az átlag, az Isle of Wight-on például az arány egy a hatvanhoz.
Vágólapra másolva!

A Szakszervezetek Kongresszusa (Trade Union Congress - TUC) komolyan aggódik a munkalehetőségek miatt. A kormány adatai alapján azt állapították, meg, hogy 25 járásban egy munkahelyre több mint 20 álláskereső jelentkezhet.

,,A növekvő munkanélküliség egy hasonlóan sokkoló munkahely csökkenés hullámmal párosult. A kormány többé nem mondhatja, hogy van elegendő munkalehetőség." Nyilatkozta Brendan Barber a TUC főtitkára a BBC-nek.

A hivatalos adatok csak a hét során várhatók, de minden bizonnyal az fog szerepelni bennük, hogy 2009 első hónapjaiban az állástalanok száma meghaladta a 2 milliót. A Brit Kereskedelmi Kamara úgy becsüli jövő tavasz végére ez a szám már 3,2 millió lehet. A rosszhíreket csak tetézi, hogy egy másik jelentés alapján 2008-ban minden 56. angol cég csődöt fog jelenteni.