Még egy gyógyszeripari óriás születik

Vágólapra másolva!
Folytatódik a gyógyszeripar koncentrálódása, miután a Merck gyógyszergyártó vállalat bejelentette, hogy egy 41,1 milliárd dolláros készpénz- és részvénycserés ügyletre készül a Schering-Plough vállalattal - írja a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

"Egy erős és globális vezető cég létrehozásán fáradozunk az egészségügyben, amely növekedhet és sikeres lehet" - mondta a Merck elnök-vezérigazgatója, Richard T. Clark. A vállalatok összefonódásából mindketten profitálnak majd: megosztják a kutatás-fejlesztési erőforrásaikat, szélesedik a gyógyszerkínálat és fajsúlyosabb lehet a jelenlét a kulcsfontosságú piacokon, első sorban a gyorsan növekvő feltörekvő piacokon.

A Schering-Plough részvényesei darabonként 0,5767 Merck-részvényt és 10,50 dollárt kapnak. Ez 23,61 dollárra értékeli az előbbi cég papírjait, amely 34 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárakon számolva. A Merck részvényesei az új vállalat 68 százalékát fogják birtokolni. Az üzlet hasonló a Pfizer és a Wyeth gyógyszeripari cégek hat héttel ezelőtti összeolvadásához.