A kkv-kat támogatja az EIB

Vágólapra másolva!
Új programokkal és eszközökkel igyekszik hozzájárulni az Európai Beruházási Bank (EIB) a nemzetközi gazdasági válság leküzdéséhez, és ennek keretében már tavaly jelentősen emelte a kis- és középvállalkozásokat segítő kedvezményes kölcsönkeretét - jelentette be Philippe Maystadt, a bank elnöke hétfői brüsszeli sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Tavaly az előző évhez képest 21 százalékkal, 57 milliárd euróra emelkedett a bank kölcsönkihelyezéseinek összege, és ezen belül a kis- és középvállalkozásokat célzó hozzájárulások 42 százalékkal, 8,1 milliárd euróra. Október eleje és február vége között az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest 38 százalékkal, 31,3 milliárd euróra nőttek a bank lekötött kölcsönei, ez az elnök szerint a válsághelyzetre adott gyors reakció bizonyítéka.

Maystadt ugyanakkor hangoztatta, hogy a válságkezelés nem szorítja háttérbe a bank eddigi prioritásait (mint az energiabiztonság, az elmaradottabb régiók felzárkóztatása vagy a környezetvédelem), azokat a tervek elbírálásakor a korábbiakhoz hasonló hangsúllyal tartják szem előtt.