Küzdenek az ingatlanalapok versenyképességéért

Vágólapra másolva!
Az ingatlanalapok többi piaci szereplővel szembeni versenyhátrányának megszüntetését szorgalmazta több meghívott vendég és képviselő is szerdán, az Országgyűlés Költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottságának ülésén, amelynek egyik témája az ingatlanalapok helyzete volt.
Vágólapra másolva!

Az ingatlanok könnyebb értékesíthetősége és a további veszteségek megakadályozása érdekében lehetővé kellene tenni, hogy az ingatlanalapok a többi piaci szereplőhöz hasonlóan projekttársaságon keresztül értékesíthessék ingatlanjaikat, a vevők pedig az ingatlanalapokból történő vásárlás esetén kedvezményes, 2 százalékos illetéket fizethessenek - javasolta az ülésen Szalai Sándor, a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) elnöke.

"A projekttársaságon keresztül történő értékesítés módját keressük, ebben nyitottak vagyunk..., az illetéktörvény korrekcióját nehezen tudjuk elképzelni" - reagált erre Keller László, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára. Később úgy foglalt állást, hogy a projektcégen keresztüli értékesítéssel párhuzamosan az illetékszabályozást is rendezni kell.