Vágólapra másolva!
A britek megbecsülik a munkahelyüket. Nincs olyan állás ami iránt ne érdeklődnének a válság alatt. A Twycross állatkertbe szombaton 3000 ember, köztük volt vezérigazgatók és céges elnökök jelentkeztek takarítónak, szakácsnak, vagy állatkerti őrnek.
Vágólapra másolva!

A felajánlott állások közül sok csak ideiglenes szezonmunka, alapfizetésért, de az álláskeresők így is forgalmi dugót okoztak az állatkert előtt. Az Anglia közepén levő Atherstone állatkertje oroszlánoknak, elefántoknak és több tucat majomnak az otthona és nem egy feladat éppen az állatok utáni takarítást jelenti majd. - írta meg az International Herald Tribune.

Az állatkert szóvivője Kim Riley megjegyezte, hogy ezekbe a munkakörökbe általában diákmunkások jelentkeznek. ,,Nem számítottunk rá, hogy háztartások vezetői vagy cégigazgatók jönnek jelentkezni, de tegnap mindenféle embert láttunk itt." Még Londonból és Walesből is küldtek vissza kitöltött jelentkezési lapokat.

Az állatkertnek furcsamód a válság miatt van szüksége az extra munkaerőre. Úgy számolnak, hogy az átlagos félmilliónál is több látogatójuk lesz ebben az évben, ugyanis többen mondják le külföldi útjukat és maradnak otthon a nyár folyamán.