Nevekre vár a forintpiac

Vágólapra másolva!
Viszonylag szűk sávban ingadozva, kedd délután négy órára a forint valamivel erősebb pozícióba került a hétfői árfolyamához képest az euróval szemben.
Vágólapra másolva!

Az eurót kedd délután 300,27 forinton jegyezték a hétfői 301,41 forint után. A kereskedők kifejezetten visszafogottnak, már-már unalmasnak minősítették a keddi kereskedést. Régen fordult elő, hogy az euró árfolyamának napi szélsőértékei alig két forintra legyenek egymástól - jegyezték meg. A kedd délelőtti hullámok tetején 301,50 forint volt az euró árfolyama, az alján 299,50 volt a jegyzés; délután pedig még szűkebb lett a sáv: 301 és 300 forint között alakult az árfolyam.

Gondi István, a Raiffeisen devizapiaci szakértője azt mondta, hogy amíg a miniszterelnök személye tisztázatlan, addig nem várható jelentős mozgás a piacon, mert mindenki vár és tartja pozícióját. Az elemző azt is elmondta, hogy a piac árazza a felvetődő neveket, ám ezek egyenlőre csak találgatások, így lépni senki nem mer. Azt is hozzátette, hogy a piacot egy olyan név nyugtatná meg, aki nemzetközileg elismert szaktekintély hírében áll.

A svájci frank jegyzése 196,73 forint a hétfő délutáni 196,84 forinttal szemben; 100 japán jen árfolyama 226,15 forint, hétfőn délután 231,64 forint volt.