Vágólapra másolva!
Százmillió forintos megtakarítást kíván elérni intézkedéseivel a Komárom-Esztergom megyei Vértes Volán Zrt. - tájékoztatta Antal Attila vezérigazgató az MTI-t pénteken, Tatabányán.
Vágólapra másolva!

Az intézkedéssorozattal a Vértes Volán reagálni kíván a gazdasági környezet kihívásaira, elébe menni a várható változásoknak - közölte Antal Attila.

A főképp ipari parkok cégeit kiszolgáló szerződéses járatok aránya a Vértes Volánnál a legnagyobb az egész országban. A cégeknél bekövetkezett leépítések ezért érzékenyen érintették a társaságot - hangsúlyozta a vezérigazgató. Erre reagálva több tevékenységet összevontak, a szabadáras üzletágat a menetrendszerinti üzletágba integrálták.

Leállítanak 15, feladat nélkül maradt autóbuszt, amelyeknek a többsége 20-22 éves, csereérett jármű. Az oroszlányi járműjavító bázison kettőről egy műszakos munkarendre térnek át - tájékoztatott a vezérigazgató.

Antal Attila arról is szólt, hogy a feladatok csökkenése miatt a társaság 850 dolgozójából a tervek szerint tizenkét nyugdíjas foglalkoztatása megszűnik, négy munkatársnak más munkakört ajánlanak fel. Az április 1-jén életbe lépő változásokról az elmúlt három hónapban egyeztettek a partnerekkel, szakszervezetekkel - mondta a vezérigazgató.