Hajnal óta erősödik a forint

Vágólapra másolva!
Kedden reggel erősödött a magyar deviza, az euró árfolyama 300 forint közelébe került.
Vágólapra másolva!

Hajnal óta mérsékelten erősödik a forint az euróval szemben. Pár perccel 9 óra előtt a tegnapi 301-302 forintos szintekkel szemben valamivel 300 forint felett áll az euró jegyzése. Ekkor a dollárért 220,54, a svácji frankért pedig 196 forintot kértek a kereskedők.

Hétfőn széles sávban ingadozott az euró árfolyama. A kereskedés elején félő volt, hogy a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök távozásának bejelentése miatt lejtőre kerül a magyar deviza, az euró 308 forintra ugrott a hétfő reggeli kereskedésben, majd gyorsan korrigált a kurzus, a nap hátralévő részét 301-304 forint közötti sávban töltötte.

Devizakereskedők szerint a bizonytalan belpolitikai helyzet egyelőre nem hagyott nyomot a forint árfolyamán, amiben főszerepet játszik, hogy kedvező a nemzetközi piaci hangulat. A távirati irodának nyilatkozó elemzők szerint a forint szempontjából mostantól azonban az lesz a befolyásoló tényező, hogy sikerül-e olyan miniszterelnököt találni, akinek megvan a kellő ambíciója és a politikai támogatottsága ahhoz, hogy végigvigye a szükséges költségvetési takarékoskodási programot.

Egyes szakértők szerint meglepetés volt, hogy a forint nem került lejtőre Gyurcsány szombati bejelentése után, amihez a nemzetközi hangulat mellett mindenképpen hozzájárult, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) nem változtatott az alapkamat szintjén.