Vágólapra másolva!
Kedden olyan történt Londonban, amire még soha nem volt példa:  II.Erzsébet királynő a Buckingham palotában fogadta a Bank of England (BoE) kormányzóját. Az ok természetesen a gazdasági válság.
Vágólapra másolva!

Az angol királynő 57 évvel ezelőtt foglalta el a trónt, és ez volt az első eset, hogy fogadta a szigetország jegybankjának elnökét - írja a Times Online.

A királynő másfél órát beszélt Mervyn Kinggel a gazdasági helyzetről, mégpedig négyszemközt, azaz nem is lehet tudni, hogy pontosan miről volt szó, illetve milyen állítások és kérdések hangzottak el.

A londoni lap szerint II. Erzsébet minden bizonnyal ugyanazt kérdezte, mint tavaly novemberben a patináns London School of Economics (LSE) előadójában: "Miért nem látta senki előre a jelzálogválságot?" Luis Garicano, az LSE professzora akkor azt a viszonlyag leegyszerűsítőnek tűnő magyarázatot adta mondta az uralkodónak, hogy mindenki a másikban bízott, és mindenki azt hitte, hogy jó uton jár.

A Times Online szerint az az igazán érdekes kérdés, hogy a királynő miért találkozott egyáltalán a jegybankárral, a kormány tagjai ugyanis szinte folyamatosan tájékoztatják. A Buckingham szóvivője szerint a találkozást az indokolta, hogy a mostani gazdasági helyzet példa nélküli.