Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Jelentős ingadozással kezdte a hetet a magyar deviza. Hétfőn hajnalban, kora reggel 308 forintig szaladt az euró jegyzése, majd a bankközi devizappiac nyitás a jegyzés visszatért a pénteken látott 301-302 forint körüli szintekre
Vágólapra másolva!

Hétfőn reggel valamivel 7 óra után az euró 302 forint körül járt, azaz nagyjából azon a szinten, ahol pénteken bezárt a piac. Fél 8-kor azonban már 308 forint volt a jegyzés, ami jelentős gyengülést jelent, főleg, hogy a kurzus meredeken emelkedve nyitott.

A Raiffeisen devizakereskedői szerint a hétfő kora reggeli gyengülés nem feltétlenül irányadó, mert a kereskedés kezdeti szakaszában jellemzőbbek a nagy kilengések. Ezzel összhangban nyilatkozott Geszti Pál, az ING szakembere jelezte, az illikvid éjszakai kereskedésben a piaci szereplők felhúzták az eurót, ám később az árfolyam vissszatért a 301-302 forint közelébe.

Meglehetősen bizonytalan a piaci hangulat, egyrészt a belpolitikai események miatt a befektetők egyelőre kivárnak. Fokozza a bizonytalanságot, hogy a magyar jegybankárok hétfőn kora délután határoznak a kamatszintről, Geszti Pál szerint, ha a döntésig - a 10 óra körül látott - 301-302 forint körül marad a jegyzés, akkor az MNB monetáris tanácsa nem fog változtatni a kamatszinten.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről