Banki veszteségek miatt gyengült Nyugat-Európa

Vágólapra másolva!
Pénteken újabb hír jött jelentős banki veszteségről, ez esetben a brit Llyods pénzügyi csoportéról, ami miatt a máskülönben határozott nyereségben álló vezető tőzsdeindexek lefelé görbültek és volt, amelyik a veszteségzónában végzett.
Vágólapra másolva!

Nem sikerült a londoni tőzsde Footsie mutatójának: a Lloyds részvény 36,5 százalékot zuhant, magával rántva más londoni pénzügyi papírokat is, így például a Royal Bank of Scotland részvényének árfolyama 9,2 százalékot, a Barclays Bank részvényé 4,5 százalékot zuhant. Az index nagyobb veszteségét a bányaipari és a kiskereskedelmi papírok drágulása akadályozta meg. A mutató 4189,6 ponton zárt 0,3 százalékos napi veszteséggel.

Frankfurtban a DAX-30 mutató 4413,4 ponton végzett, csütörtökhöz képest 0,13 százalékos javulással. Itt a Commerzbank 8,5 százalékos árfolyamzuhanása érdemel említést, valamint az áramszolgáltatói papírok 2 százalékot meghaladó áresése. Ugyanakkor 3,92 százalékkal emelkedett a Metro részvény ára.

A legkisebb mértékben a párizsi CAC 40 indexet húzták vissza a banki hírek, hiszen 1,1 százalékkal 2997,9 pontra tudott erősödni zárásra.