Épülhet a Mercedes gyár Kecskeméten

Vágólapra másolva!
A stuttgarti székhelyű Daimler-Benz konszern tavaly júniusban bejelentette, hogy Magyarországot választja új Mercedes modelljei gyártásának helyszínéül. Most pénteken a Mercedes új üzemének leendő igazgatója és a város polgármestere aláírta a beruházáshoz szükséges terület adásvételi szerződését Kecskeméten.
Vágólapra másolva!

A dokumentum előkészítése fél évet vett igénybe. A kecskeméti üzem a Daimler-Benz első kelet-európai gyára lesz, egyben Magyarország történetének egyik legjelentősebb zöldmezős beruházása. A beruházás összértéke eléri majd a 800 millió eurót, a gyártás pedig várhatóan 2012-ben kezdődik meg. Az üzem közvetlenül 2500 embernek fog munkát adni, a beszállítói körben pedig további 10 ezernek.

A Daimler több helyszín közül választotta Kecskemétet. Zombor Gábor polgármester szerint a döntésben szerepet játszott, hogy a város az első pillanattól kezdve aktív, együttműködő partnerként vett részt a projekt megvalósításában.

A 441 hektáros területen való gyártelep létesítése összefüggésben áll azzal, hogy a Mercedes-Benz kompakt autó modelljeinek a számát a jelenlegi kettőről négyre kívánja növelni. A Mercedes új generációs A-és B-osztályának járműveit gyártja majd Kecskeméten.