Kedden is nagyott esett a BÉT

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 269,85 pontos, 2,36 százalékos csökkenéssel, 11 168 ponton zárt kedden. Hétfőn hasonló, két százalék fölötti veszteséggel zárt a BUX.
Vágólapra másolva!

A Mol árfolyama 1,74 százalékkal 9055 forintra erősödött, az OTP részvények ára 12,60 százalékkal 2046 forintra esett.

A Mol esetében meglepő a pozitív zárás, hiszen a kereskedés vége előtt nem sokkal még mínuszban járt a papír. A tőzsdén a legjobban délután a Richter és Danubius tartotta magát, ezek a papírok pluszban jártak délután négy körül. A Richter végül is 0,93 százalékos plusszal zárt.

2000 forint közelében járt az OTP

A legrosszabbul a sokéves mélypontjára jutó OTP teljesített. Időnként 13 százaléknál is nagyobb esésben volt, miután a UBS svájci óriásbank eladásra javasolta a bankpapírt.

A részvény megközelítette délután 3 óra 2 perckor a 2000-es határt, ekkor 2011 forintot adtak egy OTP-részvényért.

Záráskor enyhén jobban végzett a bank részvénye: a 2046 forintos árfolyam emelkedés a délután háromkor regisztrált értéknél, és 12,6 százalékos esést takar.

Az egész térség gyengélkedik

A kelet-közép-európai térség bankjai egyébként is gyengélkednek, a Bloomberg hírügynökség emlékeztet rá, hogy a lengyel Bank Millenium SA (egy portugál pénzintézet leányvállalata) is 12 százalékot esett, az OTP-hez hasonlóan. A lengyel zloty és a forint is gyengült az elmúlt napokban, a bankok helyzetét nem javította tehát a devizapiac sem.