Jól zárhatja a hetet a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 126,28 pontos emelkedéssel, 11 817,56 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 1,08 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki esést korrigálhatja a Budapesti Értéktőzsde pénteken, de ennek ellenére kivárást és visszafogott kereskedést várnak a piaci szakértők a magyar börzén. Illés László, a QUAESTOR Zrt. részvényelemzője "vékony" pozitív nyitás után iránykeresést vár pénteken, a fél 11-kor érkező három brit makroadat közzétételéig. Ezek közül legfőképpen az ipari termelés adatai adhatnak további irányt a kereskedésnek - vélekedett az elemző.

Délután újabb fontos adat érkezik: az Egyesült Államokban nyilvánosságra hozzák az újonnan foglalkoztatottak adatait, amely akár jövő hét keddig "beállíthatja" a kereskedés irányát. Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője nyugodt kereskedésre számít. Kiemelte továbbá, hogy pozitív hatással lehet a gyógyszerpapírok árfolyamára, hogy pénteken az egyik befektetési bank felminősítette az Egist és a Richtert.