Csődbe ment a Mortal Kombat videojáték gyártója

Vágólapra másolva!
Csődöt jelentett a chicagói székhelyű Midway Games Inc., amely a Mortal Kombat videojátékról ismert. A cég szerint eszközei 167,5 millió dollárt érnek, adósságai viszont elérik a 281 milliót, szeptember 30-ai adatok szerint. A társaság kilenc leányvállalata szintén csődvédelmet kért.
Vágólapra másolva!

A csőd a Bloomberg hírügynökség szerint összefügg azzal, hogy a gazdasági válság miatt csökkent a kereslet az egész videojáték-ágazatban. A szektorbeli erőviszonyokat ugyanakkor átrendezte a Nintendo Co. termékének, a Wii-nek a sikere. A Midway azzal is küzdött, hogy megfelelő videojátékokat készítsen a Nintendo, a Microsoft és a Sony konzoljaira.

Az ágazat nehézségeit mutatja, hogy az Electronic Arts Inc. és a THQ Inc. cégek például egyaránt nagyarányú elbocsátásokat és bizonyos részlegek bezárását jelentették be az utóbbi időben, hogy csökkenteni tudják költségeiket. Az Activision nevű cég pedig szerdán közölte, hogy az elemzők által várt összegnél kisebb lesz a profitja előreláthatólag.

Érdekesség, hogy Sumner Redstone, a CBS Corp. és a Viacom Inc. elnöke 100 ezer dollárért eladta december 2-án 87 százalékos Midway-részesedését Mark Thomas üzletembernek és magántőke-befektetőnek.