Az autósoknak vasárnaptól nincs pardon

Vágólapra másolva!
Az autósoknak két napjuk van arra, hogy pótolják vagy beszerezzék a közlekedéshez szükséges igazolásokat, matricákat.
Vágólapra másolva!

Vasárnaptól, azaz február elsejétől már nem érvényesek a múlt évben vásárolt sztrádamatricák, így az autópálya-használatra jogosító bérleteket legkésőbb szombat éjfélig meg kell vásárolni.

Az úgynevezett e-matricák ára az idén nem változott, a személyautók éves bérlete tehát 37 200 forintba kerül és 2010. január 31-ig jogosít a sztrádák használatára. Az Autópálya Kezelő Központ közölte, az éves úthasználati jogosultságot már a cég virtuális matricaértékesítő-rendszerét használó új viszonteladó partnereken keresztül is be lehet szerezni az interneten vagy mobiltelefon segítségével. (A személyautóknál magasabb kategóriájó járművek éves bérlete 106,5-198 ezer forint között szóródik.)

A kötelező felelősségbiztosítás esetében is fontos időpont a vasárnap, az a járműtulajdonos, aki február első napján nem tudja bemutatni a díj rendezését szolgáló igazolást, büntetésre számíthat. Ennél is súlyosabb következmény lehet, hogy az okozott károkért is viselni kell a felelősséget - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).