Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Javulhat a tőzsdei hangulat hétfőn

Vágólapra másolva!
Minimális emelkedéssel kezdhetnek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn. A megfigyelők becslése szerint hétfőn a londoni FTSE100 index 4 pontos, a frankfurti DAX30 mutató 20 pontos növekedéssel indít.
Vágólapra másolva!

A tőzsdemutatók pénteken nagy emelkedéssel zártak elsősorban a nyersanyagárak növekedésére dráguló bányaipari részvények hatására.

A szakértők szerint hétfőn kezdetben a tengerentúli hírek erősíthetik a részvényárakat. Obama megválasztott amerikai elnök gazdaságélénkítő csomag elfogadását tervezi. Sokat egyelőre nem lehet tudni arról, hogy mit tartalmaz a csomag, de egyes sajtóhírek szerint elsősorban infrastrukturális befektetéseket irányoz elő az állam részéről 850 milliárd és 1 ezer milliárd dollár értékben.

Hétfőn reggel nyereségen álltak az ázsiai tőzsdék. A szokásosnál korábban zárt tokiói börze Nikkei indexe 2,1 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot. Az amerikai DJIA határidős jegyzése 36 pont, a Nasdaq-é 3 pont gyengülést jelzett. Röviddel 7 óra előtt a bankközi devizapiacon az euró 1,3884 dollárra gyengült a péntek késő esti 1,3895 dollár után. A dollár 91,96 jenre gyengült a pénteki 91,98 jenről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről