Hűtőházat épít a Hungaro Berry Kft.

Vágólapra másolva!
Nyolcszázmillió forintos beruházással készülő hűtőház építését kezdte el pénteken Simontornyán a Hungaro Berry Kft.; A jelképes, első kapavágást Rosi Schmidberger, a cég egyik tulajdonosa végezte el.
Vágólapra másolva!

Harnos Judit, a zalaegerszegi székhelyű, osztrák tulajdonú kft. vezetője az MTI-nek elmondta: a kétezer négyzetméteres alapterületű hűtőházat május végén tervezik átadni. A kivitelező a balatonfenyvesi Feméta Kft. - tette hozzá.

Tájékoztatása szerint a létesítményben - ahol tizenöten állandóan, 30-40 fő pedig szezonálisan dolgozik majd - évente mintegy 3.000-4.000 tonna meggyet és ugyanennyi bodzát hűtenek. A gyümölcsöt nyugat-európai feldolgozóknak szállítják.

Az épületben a 200 tonna kapacitású hűtőkamrák mellett egy korszerű csőhűtőrendszer is működik majd, amely óránként 150-200 tonna friss gyümölcsöt képes nulla Celsius fokra hűteni.

Mint mondta, azért esett a cég választása Simontornyára, mert a gyümölcs szállítási útvonalai szempontjából kedvező helyszín.

Harnos Judit a kft. terveiről szólva közölte, hogy a tavalyi, közel fél milliárdos árbevételt 2009-ben szeretnék megduplázni. A cégvezető szerint az élelmiszeripari partnereik a gazdasági válság ellenére optimisták, a magyar gyümölcs jó minősége miatt keresett a nyugat-európai piacon.