Felfelé nyitott, majd lefelé ment a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,18 pontos emelkedéssel, 13 442,49 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,22 százalékkal erősödött. A négy blue chipből három pozitív tartományban nyitott, a Richter 0,96, az OTP 0,09, a Magyar Telekom 0,35 százalékot nyert, egyedül a Mol esett, 0,3 százalékkal nyitáskor.
Vágólapra másolva!

Később a Mol már 3 százalék fölötti esésbe kezdett, az előző napi majdnem 10 százalékos nyereség után. Az OTP is egy, majd két százalékot közelítő mínuszba váltott, aztán visszament 1 százalék alatti negatívumba. A Richter is feladta a pozitív tartományt: nullán állt pár perccel nyitás után. (A Richter a keddi ralliból kimaradt, vagyis e részvény nem árazódott fel az előző napi kereskedés során.)

Nagyon törékeny lehet a részvénypiac szerdán, azonban az elmúlt napok optimizmusa a befektetők részéről még mérsékelten kitarthat a délelőtt folyamán - véli Illés László a Quaestor Zrt. elemzője.

Illés szerint a délutáni hangulatot a 10 és 11 óra között megjelenő európai makroadatok határozhatják meg.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 594,58 pontos, 4,64 százalékos emelkedéssel, 13 413 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 19 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények erősödtek az előző kereskedési napi záráshoz képest.