Csődbe ment egy kaliforniai bank

Vágólapra másolva!
A kaliforniai székhelyű 1st Centennial Bankot lefoglalták az amerikai szövetségi betétbiztosítási társaság, vagyis a Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) emberei. Az FDIC-vel együttműködtek a kaliforniai állami hatóságok is. Ez volt a harmadik bank Amerikában idén, amelyik csődbe ment - jegyzi meg a MarketWatch.
Vágólapra másolva!

A kaliforniai pénzintézet a 28. volt a bukások sorában, ha a jelzálogválság kezdete óta számoljuk össze a bankcsődöket. A 1st Centennial biztosított betéteit a First California Bank veszi át, amely szintén kaliforniai központú, az FDIC közleménye szerint.

A 1st Centennial hat fiókja hétfőtől First California Bank név alatt fog kinyitni. A betétesek automatikusan átkerülnek a másik pénzintézethez.

Január kilencedikén a 1st Centennial mérlegfőösszege 803,3 millió dollár volt, és a teljes betétállomány 676,9 millió dollárt tett ki. Ebből valószínűleg 12,8 millió volt olyan, amely túllépte a betétbiztosítás felső határát, vagyis a megtakarításokkal rendelkezők körülbelül ennyi kárt szenvedtek el.