Nap végére elromlott a brókerek hangulata

Vágólapra másolva!
A negatív amerikai nyitás és az eurózóna rossz ipari termelési adata elrontotta a délelőtti jó hangulatot a Budapesti értéktőzsdén, így oda lett a pozitív korrkció lehetősége.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 199,02 pontos, 1,68 százalékos csökkenéssel, 11 643,58 ponton zárt csütörtökön.

A Mol árfolyama 1,05 százalékkal 8915 forintra csökkent.Az OTP részvények ára 3,33 százalékkal 2350 forintra esett, ezzel ma is az OTP lett a blue chipek vesztese. A magyarországi kereskedés során a negatív nemzetközi hangulatnak most is az OTP itta meg a levét.

A két "kisebb" blue chip közül a Richter teljesített kevésbé rosszul, a gyógyszergyári papír 1 milliárd forintos forglaom mellett 1,2 százaléos gyengüléssel 29 600 forinton zárta a napot. A Magyar Telekom részvényeivel 1,5 milliárd forint értékben kereskedtek, a papírok 2,3 százalékkal alacsonyabban a szerdainál, 555 forinton zártak. A részvények árfolyamának valószínűleg nem kedvez, hogy ma két a mobilpiacon is érintett cég, a Sony és a Nokia is veszteséget tett közzé utolsó negyedéves jelentésében.

A részvénypiac forgalma 14,7 milliárd forint volt ami megfelel a 2009-es átlagnak.