A piacnak tetszik a Citi gigavesztesége

Vágólapra másolva!
A negyedik negyedévére 8,3 milliárd dolláros veszteséget kénytelen elkönyvelni a Citigroup, a világ egyik legnagyobb pénzintézete. A bankcsoportnak a legrosszabb éve volt a 2008-as a Bloomberg szerint. A piac még így is nagyra értékelte a negatív eredményt, hiszen a bank részvényei 10 százalékot ugrottak a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A negyedik negyedéves nettó veszteség 1,72 dollár volt részvényenként, ami az egy évvel korábbi 9,8 milliárd dolláros, 1,99 dolláros veszteségnél kisebb összeg.

A mostani számokban már tükröződik az a 3,9 milliárd dollár, amit a Citigroup egy német bank eladásából szerzett. Ugyanakkor az elemzők most mindössze 1,08 dolláros veszteséget vártak részvényenként, ami meghaladja az 1,72 dolláros tényadatot. .

Több ágra hasad a Citi

A Citigroup korábban már bejelentette, hogy a Morgan Stanley-vel közös cégbe viszi be brókercégét, és pénteken azt is közölte a cég vezére, hogy eladják a CitiFinancial nevű fogyasztói-hitelező részleget a tokiói székhelyű Nikko Asset Management Co.-nak.

A Citigroup részvényei a hírek hatására 10 százalékot ugrottak a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.

Bukott a Bank of America is

A Citi riválisa sem járt söokkal jobban: a Bank of America negyedéves mérlege ötvennégy év után először volt veszteséges. A Bank ugyanakkor 138 milliárd dollár segítséget kap az amerikai kormánytól, hoghy meg tudja venni a Merrill Linchet.