A magyar piacot is felminősítette az UniCredit Bank

Vágólapra másolva!
A legfrissebb elemzésében a korábbi alulsúlyozásról semlegesre javította a magyar részvénypiacra adott ajánlását az UniCredit Bank.
Vágólapra másolva!

Az Olaszországban székelő pénzintézet szakértői legfrissebb elemzésükben új ajánlásokat fogalmaztak meg a számos feltörekvő piaccal kapcsolatban.

A magyar részvénybörzét a románnal egyetemben a korábbi alulsúlyozással szemben semleges kategóriába sorolta a bank. Ezzel párhuzamosan a török és a lengyel parkettet az eddigi semlegessel szemben már felülsúlyozásra javasolják az elemzők, akik a régióban jegyzett pénzügyi részvényekre adott ajánlásukat egyúttal alulsúlyozásról felülsúlyozásra emelték.

Ugyanakkor rontottak is néhány ajánlásukon az elemzők: a cseh részvénybörzére vonatkozó ajánlás felülsúlyozásról semlegesre változott, Oroszország semleges osztályzatát pedig alulsúlyozásra rontották.

A korábbinál jobb osztályzat nem látszik a budapesti börze teljesítményén: dél után néhány perccel 1,1 százalékos mínuszban volt a BUX. A vezető papírok közül a Mol 1,8, a Magyar Telekom 1,9 százalékos gyengülésnél tartott ekkor, míg az OTP 0,2, a Richter pedig 0,4 százalékkal értékelődött le.