Nincs gond a KBC-vel és az ING-vel

Vágólapra másolva!
Nincsenek aggodalomra okot adó jelek a belga KBC és a holland ING bankokkal kapcsolatban - jelezte a belga pénzügyminisztérium azt követően, hogy egyes kormányzati nyilatkozatokban e két intézet neve is felbukkant a pénzügyi válsággal kapcsolatban.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Mások mellett Didier Reynders pénzügyminiszter is tett utalást a parlamentben arra, hogy a kormány - amely a napokban több milliárdos segítséget hagyott jóvá a holland-belga Fortisnak és a francia-belga Dexiának - figyelemmel követi a többi nagybank, így a KBC és az ING körüli helyzetet is.

A minisztérium később annyiban pontosította a nyilatkozatot, hogy a két bankkal kapcsolatban egyelőre semmilyen aggasztó jel nem tapasztalható. A tárcának mindazonáltal kötelessége szorosan figyelni az ország piacán meghatározó befolyással jelenlévő bankok helyzetét - derül ki a pontosításból.

A KBC és az ING egyaránt komoly érdekeltségekkel rendelkezik Magyarországon. A KBC a K&H Bank tulajdonosa, az ING pedig szerteágazó pénzügyi tevékenységet folytat nálunk.