Céget alapított az exminiszter

Vágólapra másolva!
Júliusban tanácsadó céget alapított Kákosy Csaba volt gazdasági miniszter, Reservoir Strategies néven - írja a Népszabadság. A tárcát mindössze öt hónapig irányító politikus az őt delegáló SZDSZ ellenzékbe vonulása miatt mondott le májusban.
Vágólapra másolva!

A négymillió forint jegyzett tőkéjű új társaság 100 százalékos tulajdonosa és ügyvezetője Kákosy Csaba. A cég tevékenysége szerint üzletviteli, vezetési tanácsadással, üzletvezetéssel és PR-kommunikációval foglalkozik. A társaság most védi le magának a reservoir.hu webcímet.

Kákosy életrajza szerint politikai pályáját megelőzően, végzettségéhez híven jogi munkakörökben tevékenykedett, például az Európai Központi Bank vagy a Magyar Nemzeti Bank kötelékében. 2004-től a liberális irányítású gazdasági tárcánál Kóka János miniszter kabinetfőnöke lett. Kákosy 2007 decemberében lett gazdasági miniszter.

Az exminiszter egykori társaságában, az Omega 99 Ingatlanforgalmazó Kft.-ben Futó Péter és Nyíri Viktor is társa volt. (A Népszabadság szerint testvére, Kákosy Zsolt viszont a magánbefektetőként ismert Wallis-csoport számos cégében feltűnik.)

Futó és Nyíri

Futó Péter a Futureal Holding Zrt. elnöke és tulajdonosa, egyben a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének (MGYOSZ) elnöke. A Futureal az egyik legnagyobb fővárosi ingatlanfejlesztést hajtja végre jelenleg. Ők építik a Corvin-Szigony projekt néven indult Corvin-sétányt a Józsefvárosban, de fejlesztenek a XI. kerületi Madárhegyen is.

Nyíri Viktor - a Biggeorge's-NV Ingatlanfejlesztő Zrt.honlapja szerint - ügyvéd, aki az ingatlanügyekre specializálódott Lendvai és Nyíri ügyvédi iroda révén találkozott 1999-ben Nagygyörgy Tiborral. Vele immár társakká váltak az ingatlanfejlesztésben. Nagygyörggyel közösen hozták létre ugyanis a Biggeorge's-NV ZRt.-t. Nyíri megvásárolta a méhnyakrákot okozó humán papillómavírus-teszteket fejlesztő Genoid Molekulárbiológiai Kft.-t, és érdekeltségébe tartozik a különböző egészségmegőrző termékeket forgalmazó Omker Zrt. is.