MÁV ÁBE: megindult a roham

Vágólapra másolva!
Az első öt órában 1200 kötelező biztosítást kötöttek új biztosítóhoz a MÁV Biztosítási Egyesület ügyfelei a piacvezető Netrisk.hu biztosítási portálon. A Netrisk.hu tegnap kora délután elsőként adott lehetőséget a MÁV Biztosító ügyfeleinek arra, hogy kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat más, stabil pénzügyi hátterű társaságnál újrakössék, akár mai kockázatvállalási kezdettel. Lassan körvonalazódik, mely biztosítók lehetnek a fő nyertesei a piaci átrendeződésnek.
Vágólapra másolva!

Nincs egyértelmű favorit, hiszen két biztosító is közel azonos arányban részesedik az új kötésekből: a K&H és a Genertel egyaránt mintegy 22-22 százalékát viszi el a MÁV ügyfeleinek a tegnapi statisztika alapján. Jól szerepel még az Aegon, amely a szerződések több mint 12 százalékát tudhatja eddig a magáénak, és az Allianz, melynek részesedése az új kötésekből 8 százalék feletti, hajszálnyival megelőzve a KÖBÉ-t (7,85 százalék) és az Union Biztosítót (7,35 százalék.) Öt százalék feletti részesedést ért el az első kötések alapján a TIR biztosítási egyesület is, így a 14 kötelező biztosítást kínáló biztosítótársaságból összesen hét profitálhat a rendkívüli átszerződésekből.

Az autó típusa, kora, teljesítménye, a tulajdonos lakóhelye, életkora illetve a kártörténet mellett a biztosítási tarifát számtalan más kedvezmény befolyásolhatja, ezért csak az ajánlatok összehasonlítása után derül ki, kinek mely biztosító a legkedvezőbb. Az első 1200 kötés díjai alapján például a legkevésbé kockázatos ügyfelek szűk körének a Signal és az OTP Garancia kínálja a legalacsonyabb tarifákat.

Az első nap született szerződések éves átlagdíja 47 505 forint volt. A biztosítási díjat, nyolc biztosító esetében továbbra is külön on-line kedvezmény csökkenti, amely 5 és 25 százalék között mozog.

Társaságunk augusztus 15-ig gyorsított eljárásban intézi az átszerződéseket. A MÁV Biztosító ügyfeleinek tájékoztatására külön call centert indítottunk. A MÁV Teleinfo (06-1-577-6255) reggel héttől este tíz óráig megerősített létszámban várja a hívásokat a hétvégén is.

Fontos kiemelni, hogy a MÁV Biztosító működési engedélyének visszavonásával augusztus 15-én nem csak a kötelező, de az ott kötött lakás és casco biztosításokra is megszűnik a MÁV kockázatvállalása, ezért azokat a kgfb szerződésekhez hasonlóan ajánlott más biztosítótársasághoz újrakötni. A Netrisk.hu "lakásbiztosítás", illetve "casco biztosítás" menőpontjában lehetőség nyílik ezen szerződések megkötésére is.