Münchener Rück: milliárdos visszaesés

Vágólapra másolva!
Drasztikusan csökkentette az idei évre vonatkozó profit előrejelzését a Münchener Rück a pénzpiacokon uralkodó zavarok miatt: a világ második legnagyobb viszontbiztosítója az eddigi 3,0-3,4 milliárd euró helyett 2 milliárd euró nyereséget vár a tavalyi 3,85 milliárd és az előző évi 3,43 milliárd euró után.
Vágólapra másolva!

A bejelentés miatt 12 százalékkal esett a csoport papírjainak árfolyama Frankfurtban, magával rántván a szakma többi nagyágyúját is, amelyeknek részvényei 5-17 százalék közötti mértékben zuhantak.

A gyengülés jelei már az idei év első felében megmutatkoztak. A második negyedben előzetes becslések szerint - a csoport augusztus 6-án teszi közzé eredményeit - az adózott eredmény 1,16 milliárd euróról 600 millióra, a saját tőke 23,8 milliárd euróról 21,5 milliárd euróra csökkent.

Az első negyed évről 785 millió eurós adózott eredményt jelentett a vállalat, 19,4 százalékkal kevesebbet a tavalyi első negyedévi 974 milliónál. A hosszú távra szóló előrejelzéseken nem változtattak a német biztosítási csoportnál.