Lejtmenetben a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 267,05 pontos csökkenéssel, 21 321,33 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 1,24  százalékos csökkenés.
Vágólapra másolva!

Az amerikai tőzsdék gyengülésének következtében a BUX várhatóan napközben is folytatja a lejtmenetet. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a nap vesztese a piaci folyamatokra érzékeny OTP lesz, a Mol-papírokban a csütörtöki emelkedés után még "maradt erő", ennek köszönhetően árfolyamuk várhatóan nem csökken számottevően.

A Richter-papírok árfolyamára az elemző véleménye szerint nincs hatással a Teva Pharmaceutical Industries korábbi bejelentése, miszerint felvásárolja amerikai riválisát, a generikus gyógyszereket gyártó Barr Pharmaceuticals Inc.-et, amely a Richter stratégiai partnere. Balásy Zsolt szerint az esés a következő kereskedési napokon is folytatódhat.

A BUX 37,11 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 21 588,38 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,26 milliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.