Bevált az elemzők forintos jóslata

Vágólapra másolva!
A szakértők előrejelzésének megfelelően stabil maradt a magyar deviza árfolyama, igaz, a kedvezőtlen részvénypiaci hangulat miatt van rá némi esély, hogy nap folyamán gyengülni fog a forint.
Vágólapra másolva!

Pénteken, 10 óra után az euró árfolyama 232,40-232,50 forint körül mozgott a bankközi devizapiacon, vagyis nem következett be számottevő változás a csütörtök délutáni helyzethez viszonyítva, amikor 10-20 fillérrel magasabban volt a kurzus.

A minimális árfolyamváltozás igazolja az elemzők véleményét, akik reggel a Dow Jones hírügynökségnek azt nyilatkozták, a pénteki kereskedés során stabilizálódik a magyar deviza jegyzése. Elképzelhető ugyanakkor, hogy a tőzsdeindexeket lejtőre küldő piaci hangulat miatt a kockázatosabbnak tartott feltörekvő piaci devizák, így a forint is mérsékelten gyengülni fog.

A héten egyébként veszített értékéből a forint: hétfőn reggel még 229 forint körül ingadozott a közös európai deviza árfolyama. Majd kedden, a régió devizáival egyetemben lejtőre került, miután a cseh jegybank elnöke egy esetleges kamatcsökkentésre utaló kijelentést tett. Ennek eredményeként az euró árfolyama átlépte a 230 forintos szintet, s péntek délelőttig ott is maradt.