Visszavonta a számladíjat a UPC

Vágólapra másolva!
A UPC visszavonta a papíralapú számlákra vonatkozóan, július 1-jétől bevezetett bruttó 96 forintos díjat - tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t. A cég a papíralapú számladíjat augusztus 1-jétől nem alkalmazza.
Vágólapra másolva!

A társaság idén áprilisban csatlakozott a Díjnet Zrt. elektronikus számlaküldési és -fizetési rendszeréhez, lehetővé téve előfizetőinek, hogy számláikat ne papíralapon, hanem elektronikus úton kapják meg.

Az elektronikus számlázás tömeges elterjesztésének elősegítése érdekében a vállalat július elsejétől a papíralapú számlák kiállításáért és postázásáért bruttó 96 forintos díjat vezetett be. Mivel ez a díj csak a papíralapú számlákra vonatkozott, természetesen minden olyan előfizető mentesült a díj megfizetése alól, aki az elektronikus számlázást választotta.

Az előfizetői visszajelzések, illetve az illetékes fogyasztóvédelmi hatóságokkal folytatott konzultációk nyomán azonban a cég felülvizsgálta korábbi döntését és visszavonta a papíralapú számlákra vonatkozó díjat. Így a szóban forgó díjfizetési rendelkezést az Általános Szerződési Feltételeiből is törli a cég.

A visszavonás legfontosabb oka, hogy a tapasztalatok azt mutatják, az elektronikus számlafogadás és -fizetés ma még sok fogyasztó számára nehézségekbe ütközik. A társaság szerint tömeges áttérésre Magyarországon jelenleg még nem érett meg a helyzet.