Száz kilométerrel több közút az év végére

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) szerint több mint száz kilométerrel bővülhet a közúthálózat 2008-ban Magyarországon - írta hétfői számában a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az infrastruktúra fejlesztő szerint a tavalyról átcsúszott autópálya-átadásokkal együtt is tartható az idei ütemterv. Így összesen 200 milliárd forint értékben bővül majd a magyar közúthálózat. 12 projektből nyolc érinti a gyorsforgalmi úthálózatot, ezz utóbbiak közül pedig az egyik legnagyobb beruházás az M0-ás északi hídja és a hozzá kapcsolódó út lesz, amelyet augusztusban adnak át - írta a napilap.

A NIF szerint 2008 és 2010 között ismét 200 kilométerrel bővül majd a gyorsforgalmi úthálózat hossza. A tervek szerint 2010-ben átadják az M6-os és az M60-as autópálya Dunaújváros-Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakaszát, valamint az M43-as Szeged-Makó közötti részét. 2013-ig pedig megépül egyebek mellett az M44-es Tiszakürt és Kondoros közötti része - írta a Napi Gazdaság.

Az infrastruktúra fejlesztő szerint az autósok között továbbra is a négynapos matricák a legnépszerűbbek, de a tehergépkocsik esetében az egynapos engedélyek száma jelentősen emelkedett. Egyre növekszik ugyanakkor a mobiltelefonon megrendelhető e-matricák aránya.