Veres javítana az üzleti környezeten

Vágólapra másolva!
Veres János pénzügyminiszter szerint a kormány a következő évtől tovább javítja a magyarországi üzleti környezetet, ennek részeként a vállalkozások számára egyszerűsödik az adminisztráció az adózásban és más, gazdaságot érintő területeken, valamint várható a közterhek mértékének a csökkentése is.
Vágólapra másolva!

A pénzügyminiszter ezt csütörtökön Budapesten, a Magyar Európai Üzleti Tanács (angol rövidítéssel HEBC) rendezvényén mondta., ahol bemutatták a HEBC 10. jelentését a magyar gazdaságról, üzleti környezetről.

Veres János aláhúzta: az üzleti környezet javítását szolgálja a közpénzügyi törvény ősszel történő parlamenti megvitatása, várható elfogadása is, amihez reményei szerint részben sikerül megszerezni az ellenzék támogatását is.

Kérdésre válaszolva elmondta: ő is úgy ítéli meg, hogy a forint közelmúltbeli jelentős erősödéséhez igen nehezen alkalmazkodnak a magyar vállalkozások, erről további konzultációk szükségesek. Ennek részeként tárgyalt a kormány a múlt héten a jegybank képviselőivel, illetve az üzleti élet vezető cégeinek, érdekvédelmi szervezeteinek vezetőivel - tette hozzá.