Egyre több a hamis nemzetközi vasúti jegy

Vágólapra másolva!
Egész Európában egyre több a hamis nemzetközi vasúti menetjegy és bérlet, elsősorban az adott időszakon belüli korlátlan utazásra jogosító InterRail-bérletekkel élnek vissza a leggyakrabban - hangzott el a MÁV-Start Zrt. sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

Az európai vasúttársaságoknak a hamisításokból, csalásokból évente több millió eurós veszteségük származik. A MÁV-Start Zrt. foglalja le az összes hamis InterRail-bérlet 40-50 százalékát (több száz darabot évente) - mondta Pákozdi Réka, a MÁV-Start Zrt. nemzetközi menetjegy-értékesítési koordinátora.

A MÁV-Start Zrt. információi szerint sok utas tudta nélkül jut - különféle internetes honlapokon és egyetemeken - hamis InterRail-bérlethez. Az persze felkelthetné a gyanút, hogy rendkívül olcsón kínálják ezeket a bérleteket - tette hozzá a koordinátor.

Pákozdi Réka, szerint ezért is ajánlott mindenkinek, hogy a nemzetközi menetjegyeket mindig hivatalos jegykiadó helyeken váltsák meg.

A belföldi és a nemzetközi információs szolgáltatás fejlesztése céljából új ügyfélszolgálati hálózat kiépítésébe kezdett a MÁV-Start Zrt. Elsőként a Keleti pályaudvaron nyílt Ügyfélszolgálati Iroda, amelyet hamarosan újabbak követnek a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve az év végétől a nagyobb vidéki állomásokon - mondta Kovács Gábor, a MÁV-Start Zrt. utastájékoztatási koordinátora.