Magához tért a BUX

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 197,56 pontos emelkedéssel 20 756,42 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,96  százalékos emelkedés.
Vágólapra másolva!

Pozitív hangulatot és alacsony forgalmat várnak a Budapesti Értéktőzsde pénteki kereskedésében az MTI által megkérdezett szakértők. Péter János, a KBC Securities üzletkötője úgy véli, hogy az amerikai piacok emelkedése bizakodással töltheti el a csütörtökön mélyen záró európai tőzsdéket.

Az amerikai bankpapírok erősödtek a The New York Times értesülésére, miszerint az amerikai költségvetés esetleg garanciát vállal a két legnagyobb amerikai lakossági jelzálogkölcsönző, a Fannie Mae és Freddie Mac veszteségeire. Ez kedvezően hathat az OTP árfolyamára is, és mivel a magyar bankpapír egyik meghatározója a Budapesti Értéktőzsdének, ez pozitív hangulatot hozhat a magyar börzére is.

Soós Frigyes, az OTP üzletkötője szintén kis emelkedést vár az amerikai és ázsiai piacok teljesítményének hatására. Az üzletkötő nem számít túl nagy forgalomra, és szerinte a befektetők továbbra is elsősorban az OTP-re és a Mol-ra figyelnek.