Befektetési alapkezelőt alapított a Brokernet

Vágólapra másolva!
A Brokernet csoport Quantis Investment Management Zrt. néven  befektetési alapkezelőt alapított, amely "alapok alapja" konstrukcióban kínál befektetési lehetőségeket az intézményi és a lakossági befektetők számára  - közölte a Brokernet hétfőn az MTI-vel. A Quantis a befektetési alapok portfolióját a nemzetközi pénzpiacokon alakítja ki.
Vágólapra másolva!

Az alapkezelő cégbírósági bejegyzése megtörtént, és a tőkepiaci felügyelet engedélyét követően - várhatóan 2008 őszén - kezdi meg a működését. A Brokernet csoport a megalakulása, 1999 óta több mint 100 milliárd forintnak megfelelő befektetést közvetített különféle biztosítótársaságoknak.

A cégcsoport mintegy 6000 független pénzügyi tanácsadója napi kapcsolatban áll a lakossággal, így a Brokernet pontos információval rendelkezik a lakosság befektetési igényeiről - közölte Kostevc Péter, a Brokernet Holding Zrt. elnöke. Gecser Ottó, a cég vezérigazgató-helyettese hozzátette: a Quantis szeretné kihasználni a Brokernet csoport által közvetve kezelt több mint 100 milliárd forintnyi vagyon megfelelő termékekbe történő befektetését, és maximalizálni a csoport függetlenségében rejlő lehetőségeket.

A Quantis vezérigazgatója Sárándi Ákos, befektetési vezetője pedig Rebák Attila lesz, akik eddig a Credit Suisse Asset Managmenet budapesti irodájában dolgoztak. A Brokernet csoport 2007-ben 16 milliárd forint nettó árbevételt ért el, és a csoport közvetítette a magyar lakosság értékpapír alapú befektetési-biztosítási befizetéseinek mintegy 70 százalékát.