Gyengüléssel nyitott a tőzsde

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,69 pontos csökkenéssel, 20 062,06 ponton nyitott pénteken. Az előző napi záróértékhez képest ez 0,15 százalékos gyengülés.
Vágólapra másolva!

Enyhe emelkedést, az előző napokénál optimistább hangulatot várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az elemzők, az amerikai piacok pénteken, a Függetlenség Napján zárva tartanak, így a forgalom alacsony lesz.

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője nem zárta ki, hogy a forint a régiós valutákkal - a cseh koronával és a lengyel zlotyval együtt - újabb történelmi csúcsra erősödhet. A csütörtökön megindult árfolyamerősödés oka, hogy az Európai Központi Bank elnöke, Jean Claude-Trichet a 25 bázispontos kamatemelést követően említést sem tett további szigorításról.

Illés László, a Quaestor elemzője az optimizmust elsősorban az amerikai piacok zárva tartásával, így az eladói nyomás megszűnésével indokolta. Hozzátette, hogy fontosabb makroadat sem várható a hét utolsó kereskedési napján, így a hetet alacsony forgalom mellett enyhén pluszban zárhatja a BUX.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 124,94 pontos, 0,62 százalékos csökkenéssel, 20 091,75 ponton zárt csütörtökön, de napközben két éves mélypontján, 19 817 ponton is járt.