Vágólapra másolva!
Az európai munkavállalók 78 százaléka fontolóra venné a munkahelyváltást, ha biztosítanák számukra a rugalmas munkavégzést és az ahhoz szükséges technikai eszközöket - derül ki a kommunikációs hálózatokat építő és üzemeltető Avaya Inc. felméréséből.
Vágólapra másolva!

Az Avaya keddi közleménye szerint a megoldással járó előnyöket nem csupán a családos nők és férfiak igénylik, a megkérdezettek 78 százaléka jelezte, hogy nyugdíjazásuk után szívesen folytatnák a munkát, amennyiben felajánlanák számukra a lehetőséget.

A felmérésben több mint 3000 európai munkavállalót kérdeztek meg. A vállalatok csupán 17 százaléka gondoskodott arról, hogy valamennyi alkalmazottjuknak biztosítsák a rugalmas munkavégzéshez szükséges feltételeket, miközben az európai munkavállalók 94 százaléka igényelné ezt a lehetőséget.

Az európai vállalatok ezzel a hozzáállással nem csupán azt kockáztatják, hogy elvesztik versenyhelyzeti előnyüket, de emellett eredményes alkalmazottaikat is, mivel a munkavállalók többségétől megvonják ezeket a privilégiumokat - olvasható a közleményben.

Digitális szakadék alakul ki a cégek között

A kutatás eredményei bizonyítják, hogy egy új digitális szakadék is kialakulóban van: vannak vállalatok, amelyek képesek a munkaerő termelékenységét és hatékonyságát fenntartani, sőt növelni azáltal, hogy legjobb munkatársaikat megtartják - míg más vállalatok piaci helyzetüket kockáztatják, mert nem biztosítják munkavállalóik számára azt a technológiai támogatást, amelyre igényt tartanának.

A kutatás eredményei szerint a kis- és középvállalatok jóval kevésbé ajánlják fel munkavállalóik számára a rugalmas munkavégzés lehetőségét, mint a nagyobb vállalatok.