A K-IMMO Kft.-é lehet az Infopark Zrt.

Vágólapra másolva!
Eredményes lett a budapesti Infopark privatizációs pályázata, döntött a szerdai ülésén a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. A testület határozott vagyonkezelői szerződésekről, tulajdonosi változásokról szóló hozzájárulásról és ingatlanok ingyenes vagyonátadásáról is.
Vágólapra másolva!

A pénteken kiadott közlemény az Informatikai és Technológiai Park Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjára kiírt privatizációs pályázat nyertesét nem nevezi meg, csak annyi derül ki, hogy egy ajánlat érkezett.

Az MTI úgy tudja, hogy a vevő a K-IMMO Kft. lehet, ha az erről szóló szerződést megkötik. Az Infopark nem üzemeltetője a Lágymányosi híd budai hídfőjénél lévő ipari parknak, hanem szolgáltatásokat nyújt az ott végzett kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységekhez.

Az NVT döntött arról, hogy kormányhatározat alapján 85 millió forint tulajdonosi hitelt ad a Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt.-nek, és az eddig nyújtott tulajdonosi hitelek visszafizetésének határidejét 2008. december 31-ig meghosszabbítják. Száraz Gábor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. szóvivője az MTI kérdésére elmondta: az összes tulajdonosi hitel 145 millió forint.

A testület hozzájárult ahhoz, hogy a Budapest Airport Zrt. többségi részvényét közvetlenül tulajdonló Airport Holding Kft. az Aero Investment S.a.r.l. nevű céggel bővüljön. A cégjegyzék szerint az Airport Holding Kft. tulajdonosai: a Hochtief AirPort GmbH, a kanadai Caisse de dépot et placement du Québec, a szingapúri Malton Investment Pte Ltd, a német KfW IPEX-Bank GmbH.

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács nyolc önkormányzat által igényelt tizenhárom ingatlan ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról is döntött. Az átadásra kerülő ingatlanok telkeinek összterülete 225 600 négyzetméter, a megbízott értékbecslők a forgalmi értéküket 292,4 millió forint értéken állapították meg. Az ingatlanokat az önkormányzatok a jogszabályban meghatározott feladatok megvalósítása érdekében hasznosíthatják.

Ezeket az ingatlanokat egyrészt településrendezés, vízrendezés, csatornázás, a helyi közutak és közterületek fenntartása céljára, másrészt településfejlesztés, az alapfokú nevelésről, az óvodáról, az oktatásról, az egészségügyi, a szociális ellátásról, valamint a gyermek- és ifjúsági feladatokról való gondoskodás, közművelődési feladatok, sport támogatása céljából igényelték az önkormányzatok.