Harmincezer Volkswagent vert el a jégeső

Vágólapra másolva!
Mintegy 30 ezer új autót vert el a jégeső a Volkswagen egyik hazai üzeme közelében - közölte pénteken a német autóipari konszern egyik szóvivője, a Süddeutsche Zeitung című napilap információját megerősítve.
Vágólapra másolva!

A múlt vasárnapi vihar, amely helyenként pingponglabda nagyságú jégdarabokkal zúdult az Északi-tenger partján fekvő emdeni Volkswagen-gyár környékére, súlyos kárt tett annak a közel 30 ezer autónak a fényezésében és karosszériájában, amely a gyár, illetve az emdeni kikötő telepén arra várt, hogy behajózzák a cég tengerentúli kereskedései számára.

A sérült járművek között a márka minden típusa megtalálható. A kár a százmillió eurót is elérheti, bár pontos számok még nincsenek - mondta el Christoph Adomat szóvivő, leszögezve, hogy a gyár biztosítva van a hasonló károk ellen.

Szavai szerint az érintett kocsikat most újra alávetik a szokásos minőség-ellenőrzésnek, hogy megállapítsák a károk mértékét. Gyorsított felülvizsgálatukon megfeszített ütemben dolgozik mintegy száz szakember, a konszern összes németországi gyárából.

A járműveket egy különleges fényalagúton viszik át, amelyben a legkisebb sérülést is meg lehet állapítani. "Nem bocsátunk ki egyetlen autót sem, amely nem száz százalékig hibátlan" - mondta. Az ügyfeleknek azonban minden erőfeszítés ellenére késedelmes szállításra kell számítaniuk.