A Waberer's-é a csepeli szabadkikötő fele

Vágólapra másolva!
A csepeli szabadkikötőt társprivatizáló Multicont Zrt.-ben ötvenről száz százalékra emelte részesedését a Waberer's csoport, ezzel 49,5 százalékos ellenőrzést szerzett a stratégiailag fontos logisztikai létesítmény felett - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az eddig birtokolt 50 százalékot még 2006-ban vásárolta meg a cég, a most megvásárolt tulajdonrészhez a Raaberlog Kft.-vel kötött megállapodás keretein belül jutottak hozzá.A vételárról pontos adatot nem közölt egyik cég képviselője sem, üzleti titokként kezelik az adatot. Az üzemeltetési és haszonélvezeti jogot egyenlő arányban osztotta meg a szabadkikötő felett a Waberer's és az Erdért Zrt.

Hatéves futamidőre 13 milliárd forintos fejlesztést vállaltak a magánosításban részt vevő cégek, melyből a Waberer's csoport már közel 9 milliárd forintnyit meg is valósított. A fejlesztések fő célja egy olyan logisztikai központ létrehozása mely kedvezően elégíti ki a térség közúti, vasúti és vízi árufuvarozás infrastruktúrális igényeit.A tervek között szerepel egy 15 ezer négyzetméteres raktárépület megépítése és további kettő, összesen 21 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény létrehozása is.

A csepeli szabadkikötő a privatizáció idejében 150 millió forintos veszteséget könyvelhetett el, az első teljes üzleti évet viszont már 427 millió forintos profittal zárta. A Waberer's csoport a befektetést, hosszú távon megtérülő beruházásként kezeli.