Felszámolás alatt a Mirelite

Vágólapra másolva!
A felszámoló újra meghirdette a gyorsfagyasztott termékek egyik legrégebbi exportőrének, a Mirelite Külkereskedelmi Zrt.-nek a vagyonát. A cég kétmilliárdos adósságot halmozott fel - értesült a Napi Gazdaság
Vágólapra másolva!

Nem kelt el, így a felszámoló Cash & Limes Zrt. másodszor is meghirdeti a hitelezőknek mintegy kétmilliárd forinttal tartozó Mirelite Külkereskedelmi Zrt. vagyonelemeit - mondta Oldal Lajosné felszámolóbiztos. A most kiírt - összesen nettó 111,2 millió forintért kínált - csomagban gárdonyi üdülő, Budapest IX. kerületi lakóház, két kukoricakombájn, 2870 kiló morzsolt kukorica, valamint a társaság Braybrook Hungarofood Ltd-ben lévő, 144 ezer angol font névértékű üzletrésze kapott helyet. Ezekre július 10-én délig lehet ajánlatot benyújtani a felszámolóhoz. Hamarosan újra meghirdetik a Mirelite V. kerületi központi irodaházát és az Erste Bank Zrt.-ben lévő részvényeit is - ezek kikiáltási ára korábban nettó 700 millió, illetve hatmillió forint volt.

A társaság már 2004-ben és 2005-ben is súlyos finanszírozási gondokkal küzdött és a csőd szélére jutott - mondta a felszámolóbiztos. A következő évben tovább romlott a helyzet: a 2005-ös 2,2 milliárd forintos nettó árbevétel 2006-ra 1 milliárdra csökkent, a veszteség pedig az export 50 százalékos csökkenése miatt megközelítette a 300 millió forintot.

A cég felszámolását 2007. november 29-ei dátummal rendelte el a bíróság. A vagyonelemekből várható bevételt tekintve a hitelezők jelentős részének kevés esélye van arra, hogy hozzájusson követeléséhez, hiszen a társaságnak csaknem kétmilliárdos adóssága van - írja a Napi Gazdaság.