Felszámoltat egy lízingcéget a PSZÁF

Vágólapra másolva!
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) visszavonta a Partner Leasing Zrt. engedélyeit, egyúttal kezdeményezte a társaság felszámolását - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Az érdi székhelyű, de Budapesten is irodával rendelkező cég felszámolását a határozat szerint a Hitelintézeti Felszámoló Közhasznú Társaság végzi.

A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, azonban a cég a hatóság jogerős határozatának felülvizsgálatát - a határozat közlésétől számított harminc napon belül - jogszabálysértésre hivatkozással, a felügyelethez benyújtott keresettel a Fővárosi Bíróságtól kérheti. A keresetlevél benyújtásának viszont a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya - mutat rá a felügyelet.

A Magyar Lízingszövetségben is tag Partner Leasing fő profilja a használtautó-finanszírozás: a cég új és használt járművek vásárlásához nyújtott forint- és svájcifrank-alapú hiteleket (nyílt végű pénzügyi lízing formájában) magánszemélyek, illetve egyéni és társas vállalkozások számára - olvasható a Világgazdaságban.