Közel 120 milliót tévedett egy bróker

Vágólapra másolva!
Alig 120 millió dolláros tévedést követett el egy bróker a Morgan Stanley bankháznál, Londonban, amikor ennyivel értékelt túl egy kötési pozíciót a pénzpiacon. Az alkalmazottja nevét nem tette közzé a bank, csak annyit jelentettek be, hogy nyugdíjazták, és értesítették az illetékes hatóságot.
Vágólapra másolva!

A hiba még májusban történt, de csak most hozták nyilvánosságra, miután a belső ellenőrzés észrevette. A bankház a többi bankhoz hasonlóan a Societe Generale-nál történ nagy értékű sikkasztás után megerősítette a brókerek kontrollját-közölte az azta.hu.

Az eset nem jött jól a banknak, amely komoly veszteségeket volt kénytelen elkönyvelni az amerikai ingatlanfinanszírozási válság nyomán. A veszteséges gazdálkodás elkerülése érdekében a bank számos értékes ingatlanától vált meg az utóbbi hónapokban.

A Morgan Stanley második negyedéves nyeresége alig haladta meg az egymilliárd dollárt, ami a tavalyinak a fele, miközben a bevételek 40 százalékkal estek, mert az ügyfelek elfordultak a befektetési bankoktól.