Jelentős beruházás a Dunaferrnél

Vágólapra másolva!
Szerdán Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében átadták az ISD Dunaferr Zrt. hideghengermű-beruházásának első ütemét - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az ISD Dunaferr 2010-ig 550 millió eurót, azaz mintegy 137 milliárd forintot kíván beruházásokra fordítani. Ebből a most átadott hideghengerműi beruházás költsége eléri a 160 millió eurót, azaz mintegy 40 milliárd forintot. Az új technológiai berendezések, valamint a kapacitásnövekedésből adódó több műszakos üzemmódra való átállás új munkahelyeket teremt, így a hideghengermű-beruházás teljes megvalósulását (I. és II. ütem), illetve a hideghengermű termelésének felfuttatását követően 160 új dolgozónak nyújthat munkalehetőséget. Ezzel a hideghengermű-gyáregység létszáma eléri a 700 főt.

A hideghengerműi beruházások kivitelezésére a magyar építőipari piacon vezető nagyvállalatként jelen lévő KÉSZ Közép-európai Építő és Szerelő Kft. kapott megbízást, amelynek konzorciumi partnere a BIS Kft. volt.

Az ISD Dunaferr az átfogó beruházási program végrehajtása közben és a termelés folyamatos fenntartása mellett kiegyensúlyozott gazdálkodási tevékenységet folytat. A 2004-es privatizáció óta eltelt időszakban saját tőkéje közel ötszörösére növekedett. Az ISD Dunaferr Zrt. évről évre - különösen az utóbbi időszakban - jelentős eredményeket ért el. A befizetett adók tekintetében is fontos vállalkozása a magyar gazdaságnak, iparűzési adója például Dunaújváros költségvetésének 20-25 százalékát adja. A 2007-ben elért 40,5 milliárd forint adózás előtti eredmény a cégcsoport eddigi legjobb árbevétel-arányos adózás előtti eredménye - értesült a Napi Gazdaság.