Lengyelországban bővít az Electrolux

Vágólapra másolva!
A svéd Electrolux háztartásigép-gyártó vállalat 300 millió eurós beruházásra készül Lengyelországban - értesült az evertiq.com svéd elektronikai hírportál. A várakozások szerint az Electrolux hűtőgépgyárat létesít majd Lengyelországban. Ha a 300 millió eurós lengyelországi befektetés valóban megvalósul, akkor az utóbbi fél évtized legnagyobb szabású befektetése lesz a lengyel háztartásigép-gyártásban - áll az evertiq.com beszámolójában.
Vágólapra másolva!

Hétfői lengyel médiabeszámolók szerint az Electrolux a közeli jövőben összesen 470 millió eurót kíván fordítani lengyelországi, romániai és magyarországi kutatás-fejlesztési és gyártó kapacitásainak modernizálására, illetve bővítésére. Lapértesülések szerint a svéd vállalat Lengyelországban két új tűzhely-és mosogatógép-gyárat létesít, ami 800 új munkahelyet jelent. A kelet-európai fejlesztésekre szánt összeg felét az Európai Befektetési Bank (EIB) biztosítja. Az Electrolux hivatalosan nem kommentálta a sajtóhíreket.

A cég májusban bezárta egy olaszországi hűtőgépgyártó üzemét. Olaszország után Lengyelországban állítják elő a második legtöbb háztartási gépet Európában.

A svéd vállalat Magyarországon egyebek mellett porszívókat, hűtőszekrényeket és fagyasztóládákat gyárt. Az Electrolux Lehel Kft. 2007-ben 201,1 milliárd forint bevételt ért el, ami 11 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 180,9 milliárd forintnál.