Magyarországon ruházhat be a Bosch

Vágólapra másolva!
A német Bosch csoport azt fontolgatja, hogy franciaországi üzemeiből Magyarországra telepíti a gyártást , de szóba jött Spanyolország is - értesült a svéd evertiq.com elektronikai internetes portál.
Vágólapra másolva!

Elsősorban a franciaországi Beauvais-ban lévő, 240 főt foglalkoztató üzem lehet érintett. Helyi média beszámolók szerint a Bosch fékrendszer-gyártó üzletágának átalakítására készül, s ez összességében öt franciaországi üzemet érintene.

Az összességében 272 ezer embert foglalkoztató Bosch csoport a gépjármű és ipari technológia, fogyasztási cikkek és épülettechnológia nemzetközi gyártója, a 2007-es pénzügyi évben 46,1 milliárd euró forgalmat ért el.

Május elején az MTI kérdésére a csoport igazgatótanácsának Közép-és Kelet-Európáért felelős vezetője, Wolfgang Chur hangsúlyozta, hogy a Bosch-nak nem áll szándékában olcsóbb bérű országokba áthelyezni magyarországi kutatás-fejlesztési, illetve gyártási tevékenységét. Sőt, továbbra is erősíteni kívánja jelenlétét Magyarországon, amely méretéhez képest a cég egyik legjelentősebb bázisa a régióban.

A cég négy magyarországi gyárában, Egerben Hatvanban és Miskolcon, illetve budapesti kutatás-fejlesztési központjában, valamint az értékesítésben összesen, mintegy 8 ezer munkavállalót foglalkoztat és további bővítésekre készül.