BÉT: Bécs megveszi az UniCredit részét

Vágólapra másolva!
Az UniCredit Bank Hungary Zrt. Felügyelőbizottsága mai ülésén felhatalmazást adott a bank Budapesti Értéktőzsdében birtokolt 25,2 százalékos tulajdonrészének eladására a Wiener Börse-nek.
Vágólapra másolva!

A tervezett értékesítésre a Csoport meghirdetett stratégiájával összhangban kerül sor, melynek célja a szervezet egyszerűsítése és az alapüzletágakra való összpontosítás. A tranzakcióból származó bevétel a magyarországi UniCredit Bank folyamatban lévő ambiciózus lakossági expanziójának finanszírozásához járul hozzá. Az expanzió eredményeként a bank két éven belül megduplázza értékesítési helyeinek számát.

A magyarországi UniCredit Banknak a tulajdonosi szindikátus tagjaként van tulajdonrésze a Budapesti Értéktőzsdében. A Felügyelőbizottság felhatalmazta a menedzsmentet, hogy a szindikátusi szabályokkal összhangban megállapodjon a tranzakcióról a Wiener Börse-vel, a szindikátus egy másik tagjával. A tranzakció lezárásáról folynak a tárgyalások. A tulajdonrész értékesítéséhez az érintett felügyeleti szervezetek jóváhagyása szükséges.