Jól fogy Franciaországban a Dacia

Vágólapra másolva!
Június 27-től forgalmazzák Franciaországban a Dacia új modelljét, az ötajtós, ferde hátú Sanderót. Az autót a Brazíliában és Argentínában forgalmazott Renault Sandero alapján tervezték - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A Dacia a francia piacon igen kedvelt: az első negyedévben a legkeresettebb importmárkának bizonyult. Márciusig több mint 12 ezret adtak el belőle, igaz, Renault Logan néven. A Franciaországban legnépszerűbb autók listáján a Logan a nyolcadik helyen szerepel, az első hét helyet francia gyártmányok foglalták el.

A Renault által 1999-ben megvásárolt csődközeli cég 2004 óta gyártja a Logant, és elmúlt évi árbevétele - 30 százalékos növekedéssel - elérte a kétmilliárd eurót. A Dacia Automobile SA fejlesztésére eddig több mint egymilliárdot költött a Renault. A tavalyi 250 millióból 135 milliót fordítottak egy új sebességváltógyárra, és a beruházások eredményeként a 2007-es 235 ezer után az idén már 350 ezer gépkocsi is készülhet a gyárban.

A fejlődő országok és Kelet-Európa piacára tervezett Dacia kiváló ár/érték arányával hódít. Tavaly márciusban a genfi autószalonon több világmárka a minden várakozást meghaladó sikert elért Dacia Logant tartotta követendő példának. A növekvő igényt jelzi, hogy a 2006-os 152 ezerrel szemben tavaly már 181 ezer Dacia személy- és haszonjármű kelt el harminc európai országban - írja a Világgazdaság.