Működési engedélyt kapott a MÁV-Trakció

Vágólapra másolva!
A MÁV-Trakció Vasúti Vontatási Zrt. tegnap megkapta az országos árutovábbítási tevékenység végzésére vonatkozó, határozatlan időre szóló működési engedélyét a Magyar Vasúti Hivataltól (MVH) - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

A cég - a MÁV-Start Zrt. alvállalkozójaként - közreműködik a személyszállítási tevékenység, valamint vasúti személyszállítási közszolgáltatás végzésében. A MÁV-Trakció a személyszállítási célú vontatási szolgáltatás biztosítására vonatkozó szerződése alapján alvállalkozóként pályavasúti szolgáltatások lebonyolításában a korábbiakban is részt vett.

A zrt. a három évre szóló megállapodás értelmében személyszállító szerelvények továbbítását, valamint motorvonatok vezetését látja el. A MÁV Cargo Zrt. részére pedig - a vasúti áruszállító társasággal ugyancsak korábban megkötött, két évre szóló szerződése alapján - árutovábbítással összefüggő vontatási szolgáltatást nyújt.

A MÁV-Trakció a közelmúltban ötéves, vontatásszolgáltatásra vonatkozó keretszerződést kötött a CER Zrt. áruszállító magánvasúti társasággal - írja a Napi Gazdaság.