Vágólapra másolva!
Az Albacomp Zrt.-től bérli a pekingi olimpia közvetítésének infrastruktúráját a Magyar Televízió - közölte az informatikai társaság szerdán.
Vágólapra másolva!

Az Albacomp Zrt. a Magyar Televízió gyorsított meghívásos közbeszerzési pályázatán nyerte el a jogot a pekingi olimpiai közvetítés infrastruktúrájának bérbeadására.

A komplett stúdiót először Magyarországon szerelik össze, és a televíziós munkatársak képzése után szállítják Pekingbe. A szerelésben és a szállításban több hazai vállalat működik közre az Albacomp vezetésével. A projekt során az Albacomp a belga székhelyű Alfacam vállalattal dolgozik együtt, amely a 2008-as pekingi olimpiai játékok hivatalos közvetítő partnere.

A székesfehérvári vállalatot 3 pályázó közül választotta ki az MTV. A közbeszerzés értéke bruttó 255,6 millió forint. A magyarországi közszolgálati televízió saját eszközeit is integrálni kell a rendszerbe, amelyet az Albacomp szakemberei végeznek el. Az Albacomp Zrt. és a HP Magyarország Kft. közötti stratégiai partnerség keretében, az alkalmazott technológia informatikai infrastruktúráját HP szerverekkel oldják meg.